Reisinformatie

Reisinformatie Dubai

 

Dubai is een magische wereldstad met zeer hoge gebouwen, mooie stranden en een indrukwekkende woestijn. Dubai staat bekend om de vele luxe en de shoppingcentra, maar, er is nog veel meer te doen!

 

Bezienswaardigheden Dubai

 

Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden in Dubai verzameld:

  • Burj Khalifa
  • Dubai Mall
  • Deira
  • Dubai Museum
  • The Walk
  • Aquaventure & Atlantis The Palm

 

Klimaat / beste reistijd Dubai

 

In Dubai kan het héél warm zijn! Het is dus niet altijd aan te raden om midden in het hoogseizoen een vakantie te boeken naar Dubai. Ook in het laagseizoen is het in Dubai erg warm en kun je perfect op vakantie. Het klimaat van Dubai is het woestijnklimaat. Daarom is het in de maanden jui en augustus extreem warm. Je kunt het beste naar Dubai van november tot en maart.

 

Waar ligt Dubai?

 

Dubai is één van de zeven emiraten van de Verenigde Emiraten. Dubai grenst aan zowel Abu Dhabi en Ash Shariqah. Van alle emiraten is Abu Dhabi het grootste emiraat. Van Amsterdam tot Dubai is het ongeveer 6,5 uur vliegen.

 

Valuta Dubai

 

De valuta van Dubai is de Dirham. Als betaalmiddel kun je betalen met de dirham, maar, je kan er ook voor kiezen om alles met je credit card te betalen. Je kunt de Dirham herkennen als ‘AED' als afkorting.

 

Het wordt aangeraden om voor je vertrek naar Dubai altijd het actuele reisadvies te controleren. Je kunt het reisadvies naar Dubai vanaf Nederland op ieder moment checken op de website van de Rijksoverheid.